Menu weselne

 
Propozycja menu
 
Zachęcamy Państwa do skorzystania z najnowszej oferty weselnej czterogwiazdkowej Rezydencj Alabaster, przygotowanej pod kątem wyjątkowego smaku i szerokiego spektrum proponowanych dań.

Przygotowując poniższe menu kierowaliśmy się nowoczesnymi trendami sztuki kulinarnej, a zarazem wyszukanymi preferencjami żywieniowymi głęboko zakorzenionymi w historii naszego regionu.
Pragniemy aby połączenie tradycji i wykwintnego smaku serwowanych przez nas potraw, wywarło na naszych gościach niezatarte wspomnienie mile spędzonego czasu.
 
Przystawki (jedna pozycja do wyboru)
• Terrina z łososia, podana na sałatce z karczochów i suszonych pomidorów z emulsją ziołową,
• Roladka z kurczaka z farszem warzywnym serwowana z sosem francuskim,
• Pomidory z mozarellą podane na soczystej rukoli, z sosem bazyliowym.
 
Zupy (jedna pozycja do wyboru)
• Rosół tradycyjny z makaronem,
• Krem z borowików z groszkiem ptysiowym,
• Krem z pomidorów z kulkami serowymi i grzankami,
• Bulion po królewsku.
 
Dania główne (jedna pozycja do wyboru)
• Polędwiczki wieprzowe nadziewane wiśniami, podane na puree selerowym z dodatkiem sosu borowikowego i kluseczkami ziemniaczanymi,
• Rolada wieprzowa nadziewana musem drobiowo-grzybowym, z dodatkiem bazyli podana z sosem śmietanowo-pieprzowym oraz ziemniakami nadziewanymi warzywami,
• Duet mięs pieczonych (schab oraz rolada z kurczaka, z nadzieniem warzywnym) podanych z sosem pieczeniowym z nutą tymianku,
• Kieszonki z kurczaka nadziewane warzywami, podane z sosem kurkowym, ziemniakami i marchewkami duszonymi w cytrusach,
• Pieczeń ze schabu, podana z ziemniakami opiekanymi w ziołach oraz bukietem warzyw i sosem borowikowym.
 
Do wszystkich dań podajemy zestaw surówek:
• Buraczki, surówka z selera i marchewki.
 
Deser (jedna pozycja do wyboru)
• Aksamitna Panna Cotta serwowana na puree malinowym,
• Puchar lodów z owocami,
• Rolada lodowa królewska, serwowana na puree z brzoskwiń z dodatkiem malin i bitej śmietany.
 
Dla dzieci
• Rosołek tradycyjny,
• Chrupiące kąski drobiowe z ziemniaczkami i surówką z marchewki.
 
Kolacja wariant I (jedna pozycja do wyboru)
• Medaliony z polędwiczki wieprzowej, zapiekane z warzywami i serem mozarellą, kuleczki ziemniaczane, sałatka wiosenna,
• Mieszek z polędwiczki wieprzowej, nadziewany pieczarkami podany na bukiecie warzyw z sosem z czerwonej cebuli z dodatkiem czerwonego wina oraz kluseczkami koktajlowymi,
• Roladka z kurczaka nadziewana warzywami śródziemnomorskimi, podana z sosem bazyliowym, ryżem oraz sałatką z pomidorów,
• Pierś z kurczaka nadziewana warzywami, podana z sosem serowym i ziemniaczaną grattiną oraz delikatną surówką,
• Kotleciki drobiowe po włosku, zapiekane z pomidorem pod serowo-czosnkową pierzynką podane z kuleczkami ziemniaczanymi i sałatką wiosenną,
• Pierś z kurczaka supreme, podana na puree selerowym z zielonym groszkiem i rozetkami ziemniaczanymi oraz ciemnym sosem
 
Kolacja wariant II (jedna pozycja do wyboru)
• Gulasz wieprzowy Szefa Kuchni, pieczywo,
• Forszmak, pieczywo,
• Płonąca goloneczka wieprzowa podana na warzywach duszonych w piwie z dodatkiem chrzanu i musztardy,
• Pieczona karkówka w ziołach podana z ciemnym sosem i kluseczkami ziemniaczanymi oraz surówką z czerwonej kapusty,
• Szaszłyk drobiowy podany z sosami, rozetkami ziemniaczanymi i sałatką grecką,
 
Kolacja wariant III (jedna pozycja do wyboru)
• Barszcz czerwony z rożkiem z ciasta francuskiego z nadzieniem pieczarkowym,
• Barszcz czerwony z pierożkiem mini calzone,
• Żurek po rzeszowsku z grzybami i kiełbasą.
 
Zakąski zimne
• Półmiski wędlin lub serów żółtych,
• Stripsy z kurczaka w złocistej panierce,
• Terriny drobiowe i wieprzowe w otulinie z ziół, podane z dipem czosnkowym,
• Roladki z łososia wędzonego z delikatnym serkiem ziołowym,
• Śledziki po polsku,
• Schab w galarecie z jajkiem i marchewką.
 
Sałatki (trzy pozycje do wyboru)
• Jarzynowa,
• Selerowa,
• Porowo-selerowa,
• Brokułowa,
• Grecka,
• Uroda,
• Gyros,
• Capresse z dresingiem bazyliowym.
 
Dodatki
• Owoce,
• Pieczywo,
 
Napoje
• Kawa, herbata bez ograniczeń,
• Woda mineralna gazowana i niegazowana,
• Napoje gazowane: Pepsi, 7up,
• Napoje Tymbark,
• Soki owocowe (jabłkowy, pomarańczowy i inne),
 
Dla wesel organizowanych w niedzielę proponujemy dodatkowo 0,5l alkoholu (wódki) na parę.
 
Ciasta

Proponujemy pakiet ciast w cenie 20zł - 25zł/os (w zależności od wybranej cukierni)
• Ciasto - 3 szt,
• Ciastka drobne 10dkg/os.,
• Tort weselny,
• Szyszki weselne (1szt./para),
 
Szanowni Państwo istnieje możliwość złożenia dodatkowych zamówień
 
1) Stół „Chłopskie jadło" 10zł/os. - płyta zimna
• Udziec w całości z kością,
• Kiełbasa wiejska, boczek faszerowany, szynka wiejska, polędwica, kabanosy, pasztet, golonka w galarecie,
• Ogórek kwaszony, grzybki marynowane,
• Sos chrzanowy, smalec ze skwarkami, chleb wiejski

Przekąski gorące:
• Bigos podkarpacki 6zł/porcja,
• Żurek rzeszowski 6zł/porcja,
• Kaszanka z rusztu z cebulką 5zł/porcja,
• Szaszłyk wieprzowy 9zł/porcja,
• Pstrąg z grilla 15zł/porcja,
• Pierogi ruskie, z kapustą porcja 10szt - 14zł,
 
2) Stół „ Owoce morza" cena do ustalenia w zależności od ilości i asortymentu /przykładowe propozycje/
• Ryba faszerowana w całości (łosoś, szczupak),
• Dorsz na sałatce w galarecie,
• Zawijańce z łososia w galarecie cytrynowej,
• Tatar z łososia wędzonego,
• Koktajl z krewetek, roladki z łososia wędzonego,
• Koktajl z muli

3) Piwo - beczka 30 litrów – 300 zł
4) Udziec wieprzowy – na ciepło, krojony przez kucharza, podawany z sosem chrzanowym, meksykańskim i z sałatką grecką – 12zł/os
5) Wyjazd na salę z pieczonym prosiakiem faszerowanym kaszą, sos chrzanowy, meksykański, sałatka grecka- 20zł/os
6) Fontanna czekoladowa dla 100 -150 osób 1000 zł (w tym owoce, ciasteczka, pianki, czekolada 7 kg)
 
Dodatkowe informacje organizacyjne
 
Warunki rezerwacji:
  • zadatek 2000 zł /nie podlega zwrotowi w razie rezygnacji z wynajęcia sali/*,
  • Ustalanie menu najpóżniej 2 tygodnie przed weselem, /zwykle 1 miesiąc przed weselem/,
  • Ostateczna liczba gości wg której rozliczamy bez względu na frekwencję na weselu - 5 dni przed weselem,
  • Po zakończeniu przyjęcia weselnego, pozostałe jedzenie wydawane jest na wynos, bezpośrednio po weselu do pojemników dostarczonych przez klienta,
  • Dzieci od 3 do 10 lat płatne 50% ceny,
  • Pokoje hotelowe 30% rabatu od cennika - od 80zł/ osoba w pokojach dwu i trzyosobowych /w cenę wliczone jest śniadanie/,
  • Dla Pary Młodej pokój za 1 zł /w cenie wesela/.
 

Nasz adres

Rezydencja Alabaster & SPA

ul. Ks. Stafieja 8

35-234 Rzeszów

Tel: 17 710 50 06

17 300 02 05

Email: recepcja@alabaster.rzeszow.pl

Zamów nasz Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera i otrzymuj najnowsze informacje oraz promocje.

Polub nasz profil

facebook-logo