Z wielką przyjemnością zorganizujemy dla Państwa najważniejsze wydarzenie w Waszym życiu jakim jest przyjęcie weselne. Nasz fachowy zespół zorganizuje wesele, które na długie lata pozostanie niezapomniane zarówno dla gości jak i pary młodej.
Dołożymy wszelkich starań aby ten wyjątkowy dzień był najpiękniejszy w Waszym życiu. Nowożeńcy w prezencie od hotelu otrzymują pokój wraz ze śniadaniem. Nie zapomnieliśmy także o Waszych rodzinach i gościach. Przygotowaliśmy z myślą o nich specjalną ofertę:
- nocleg - 90 zł/ osoba w pokoju dwuosobowym,
- nocleg -110 zł/osoba w pokoju jednoosobowym,
- możliwość skorzystania z bezpłatnej strefy SPA, a w niej: basen i wanna z hydromasażem
- bezpłatny, monitorowany parking
Propozycja menu

Przygotowując poniższe menu kierowaliśmy się nowoczesnymi trendami sztuki kulinarnej, a zarazem wyszukanymi preferencjami żywieniowymi głęboko zakorzenionymi w historii naszego regionu.
Pragniemy aby połączenie tradycji i wykwintnego smaku serwowanych przez nas potraw, wywarło na naszych gościach niezatarte wspomnienie mile spędzonego czasu.
Przystawki (jedna pozycja do wyboru)
• Terrina z łososia, podana na sałatce z karczochów i suszonych pomidorów z emulsją ziołową,
• Roladka z kurczaka z farszem warzywnym, serwowana z sosem francuskim,
• Pomidory z mozarellą podane na soczystej rukoli, z sosem bazyliowym.
• Terrina z łososia, podana na sałatce z karczochów i suszonych pomidorów z emulsją ziołową,
• Roladka z kurczaka z farszem warzywnym, serwowana z sosem francuskim,
• Pomidory z mozarellą podane na soczystej rukoli, z sosem bazyliowym.
Zupy (jedna pozycja do wyboru)
• Rosół tradycyjny z makaronem,
• Krem z borowików z groszkiem ptysiowym,
• Krem z pomidorów z kulkami serowymi i grzankami,
• Bulion po królewsku.
• Rosół tradycyjny z makaronem,
• Krem z borowików z groszkiem ptysiowym,
• Krem z pomidorów z kulkami serowymi i grzankami,
• Bulion po królewsku.
Dania główne (jedna pozycja do wyboru)
• Polędwiczki wieprzowe nadziewane wiśniami, podane na puree selerowym z dodatkiem sosu borowikowego i kluseczkami ziemniaczanymi,
• Rolada wieprzowa nadziewana musem drobiowo-grzybowym, z dodatkiem bazyli podana z sosem śmietanowo-pieprzowym oraz ziemniakami nadziewanymi warzywami,
• Duet mięs pieczonych (schab oraz rolada z kurczaka, z nadzieniem warzywnym) podanych z sosem pieczeniowym z nutą tymianku,
• Kieszonki z kurczaka nadziewane warzywami, podane z sosem kurkowym, ziemniakami i marchewkami duszonymi w cytrusach,
• Pieczeń ze schabu, podana z ziemniakami opiekanymi w ziołach oraz bukietem warzyw i sosem borowikowym.
• Polędwiczki wieprzowe nadziewane wiśniami, podane na puree selerowym z dodatkiem sosu borowikowego i kluseczkami ziemniaczanymi,
• Rolada wieprzowa nadziewana musem drobiowo-grzybowym, z dodatkiem bazyli podana z sosem śmietanowo-pieprzowym oraz ziemniakami nadziewanymi warzywami,
• Duet mięs pieczonych (schab oraz rolada z kurczaka, z nadzieniem warzywnym) podanych z sosem pieczeniowym z nutą tymianku,
• Kieszonki z kurczaka nadziewane warzywami, podane z sosem kurkowym, ziemniakami i marchewkami duszonymi w cytrusach,
• Pieczeń ze schabu, podana z ziemniakami opiekanymi w ziołach oraz bukietem warzyw i sosem borowikowym.
Do wszystkich dań podajemy zestaw surówek:
• Buraczki, surówka z selera i marchewki.
• Buraczki, surówka z selera i marchewki.
Deser (jedna pozycja do wyboru)
• Aksamitna Panna Cotta serwowana na puree malinowym,
• Puchar lodów z owocami,
• Rolada lodowa królewska, serwowana na puree z brzoskwiń z dodatkiem malin i bitej śmietany.
• Aksamitna Panna Cotta serwowana na puree malinowym,
• Puchar lodów z owocami,
• Rolada lodowa królewska, serwowana na puree z brzoskwiń z dodatkiem malin i bitej śmietany.
Dla dzieci
• Rosołek tradycyjny,
• Chrupiące kąski drobiowe z ziemniaczkami i surówką z marchewki.
• Rosołek tradycyjny,
• Chrupiące kąski drobiowe z ziemniaczkami i surówką z marchewki.
Kolacja wariant I (jedna pozycja do wyboru)
• Medaliony z polędwiczki wieprzowej, zapiekane z warzywami i serem mozarellą, kuleczki ziemniaczane, sałatka wiosenna,
• Mieszek z polędwiczki wieprzowej, nadziewany pieczarkami podany na bukiecie warzyw z sosem z czerwonej cebuli z dodatkiem czerwonego wina oraz kluseczkami koktajlowymi,
• Roladka z kurczaka nadziewana warzywami śródziemnomorskimi, podana z sosem bazyliowym, ryżem oraz sałatką z pomidorów,
• Pierś z kurczaka nadziewana warzywami, podana z sosem serowym i ziemniaczaną grattiną oraz delikatną surówką,
• Kotleciki drobiowe po włosku, zapiekane z pomidorem pod serowo-czosnkową pierzynką podane z kuleczkami ziemniaczanymi i sałatką wiosenną,
• Pierś z kurczaka supreme, podana na puree selerowym z zielonym groszkiem i rozetkami ziemniaczanymi oraz ciemnym sosem
• Medaliony z polędwiczki wieprzowej, zapiekane z warzywami i serem mozarellą, kuleczki ziemniaczane, sałatka wiosenna,
• Mieszek z polędwiczki wieprzowej, nadziewany pieczarkami podany na bukiecie warzyw z sosem z czerwonej cebuli z dodatkiem czerwonego wina oraz kluseczkami koktajlowymi,
• Roladka z kurczaka nadziewana warzywami śródziemnomorskimi, podana z sosem bazyliowym, ryżem oraz sałatką z pomidorów,
• Pierś z kurczaka nadziewana warzywami, podana z sosem serowym i ziemniaczaną grattiną oraz delikatną surówką,
• Kotleciki drobiowe po włosku, zapiekane z pomidorem pod serowo-czosnkową pierzynką podane z kuleczkami ziemniaczanymi i sałatką wiosenną,
• Pierś z kurczaka supreme, podana na puree selerowym z zielonym groszkiem i rozetkami ziemniaczanymi oraz ciemnym sosem
Kolacja wariant II (jedna pozycja do wyboru)
• Gulasz wieprzowy Szefa Kuchni, pieczywo,
• Forszmak, pieczywo,
• Płonąca goloneczka wieprzowa podana na warzywach duszonych w piwie z dodatkiem chrzanu i musztardy,
• Pieczona karkówka w ziołach podana z ciemnym sosem i kluseczkami ziemniaczanymi oraz surówką z czerwonej kapusty,
• Szaszłyk drobiowy podany z sosami, rozetkami ziemniaczanymi i sałatką grecką,
• Gulasz wieprzowy Szefa Kuchni, pieczywo,
• Forszmak, pieczywo,
• Płonąca goloneczka wieprzowa podana na warzywach duszonych w piwie z dodatkiem chrzanu i musztardy,
• Pieczona karkówka w ziołach podana z ciemnym sosem i kluseczkami ziemniaczanymi oraz surówką z czerwonej kapusty,
• Szaszłyk drobiowy podany z sosami, rozetkami ziemniaczanymi i sałatką grecką,
Kolacja wariant III (jedna pozycja do wyboru)
• Barszcz czerwony z rożkiem z ciasta francuskiego z nadzieniem pieczarkowym,
• Barszcz czerwony z pierożkiem mini calzone,
• Żurek po rzeszowsku z grzybami i kiełbasą.
• Barszcz czerwony z rożkiem z ciasta francuskiego z nadzieniem pieczarkowym,
• Barszcz czerwony z pierożkiem mini calzone,
• Żurek po rzeszowsku z grzybami i kiełbasą.
Zakąski zimne
• Półmiski wędlin lub serów żółtych,
• Stripsy z kurczaka w złocistej panierce,
• Terriny drobiowe i wieprzowe w otulinie z ziół, podane z dipem czosnkowym,
• Roladki z łososia wędzonego z delikatnym serkiem ziołowym,
• Śledziki po polsku,
• Schab w galarecie z jajkiem i marchewką.
• Półmiski wędlin lub serów żółtych,
• Stripsy z kurczaka w złocistej panierce,
• Terriny drobiowe i wieprzowe w otulinie z ziół, podane z dipem czosnkowym,
• Roladki z łososia wędzonego z delikatnym serkiem ziołowym,
• Śledziki po polsku,
• Schab w galarecie z jajkiem i marchewką.
Sałatki (trzy pozycje do wyboru)
• Jarzynowa,
• Selerowa,
• Porowo-selerowa,
• Brokułowa,
• Grecka,
• Uroda,
• Gyros,
• Capresse z dresingiem bazyliowym.
• Jarzynowa,
• Selerowa,
• Porowo-selerowa,
• Brokułowa,
• Grecka,
• Uroda,
• Gyros,
• Capresse z dresingiem bazyliowym.
Dodatki
• Owoce,
• Pieczywo,
• Owoce,
• Pieczywo,
Napoje
• Kawa, herbata bez ograniczeń,
• Woda mineralna gazowana i niegazowana,
• Napoje gazowane: Pepsi, 7up,
• Napoje Tymbark,
• Soki owocowe (jabłkowy, pomarańczowy i inne),
• Kawa, herbata bez ograniczeń,
• Woda mineralna gazowana i niegazowana,
• Napoje gazowane: Pepsi, 7up,
• Napoje Tymbark,
• Soki owocowe (jabłkowy, pomarańczowy i inne),
Dla wesel organizowanych w niedzielę proponujemy dodatkowo 0,5l alkoholu (wódki) na parę.
Ciasta
Proponujemy pakiet ciast w cenie 20zł - 25zł/os (w zależności od wybranej cukierni)
• Ciasto - 3 szt,
• Ciastka drobne 10dkg/os.,
• Tort weselny,
• Szyszki weselne (1szt./para),
Szanowni Państwo istnieje możliwość złożenia dodatkowych zamówień
1) Stół „Chłopskie jadło" 10zł/os. - płyta zimna
• Udziec w całości z kością,
• Kiełbasa wiejska, boczek faszerowany, szynka wiejska, polędwica, kabanosy, pasztet, golonka w galarecie,
• Ogórek kwaszony, grzybki marynowane,
• Sos chrzanowy, smalec ze skwarkami, chleb wiejski
• Udziec w całości z kością,
• Kiełbasa wiejska, boczek faszerowany, szynka wiejska, polędwica, kabanosy, pasztet, golonka w galarecie,
• Ogórek kwaszony, grzybki marynowane,
• Sos chrzanowy, smalec ze skwarkami, chleb wiejski
Przekąski gorące:
• Bigos podkarpacki 6zł/porcja,
• Żurek rzeszowski 6zł/porcja,
• Kaszanka z rusztu z cebulką 5zł/porcja,
• Szaszłyk wieprzowy 9zł/porcja,
• Pstrąg z grilla 15zł/porcja,
• Pierogi ruskie, z kapustą porcja 10szt - 14zł,
2) Stół „ Owoce morza" cena do ustalenia w zależności od ilości i asortymentu /przykładowe propozycje/
• Ryba faszerowana w całości (łosoś, szczupak),
• Dorsz na sałatce w galarecie,
• Zawijańce z łososia w galarecie cytrynowej,
• Tatar z łososia wędzonego,
• Koktajl z krewetek, roladki z łososia wędzonego,
• Ryba faszerowana w całości (łosoś, szczupak),
• Dorsz na sałatce w galarecie,
• Zawijańce z łososia w galarecie cytrynowej,
• Tatar z łososia wędzonego,
• Koktajl z krewetek, roladki z łososia wędzonego,
• Koktajl z muli
3) Piwo - beczka 30 litrów – 300 zł
4) Udziec wieprzowy – na ciepło, krojony przez kucharza, podawany z sosem chrzanowym, meksykańskim i z sałatką grecką – 12zł/os
5) Wyjazd na salę z pieczonym prosiakiem faszerowanym kaszą, sos chrzanowy, meksykański, sałatka grecka- 20zł/os
6) Fontanna czekoladowa dla 100 -150 osób 1000 zł (w tym owoce, ciasteczka, pianki, czekolada 7 kg)
6) Fontanna czekoladowa dla 100 -150 osób 1000 zł (w tym owoce, ciasteczka, pianki, czekolada 7 kg)
Dodatkowe informacje organizacyjne
Warunki rezerwacji:
- zadatek 2000 zł /nie podlega zwrotowi w razie rezygnacji z wynajęcia sali/*,
- Ustalanie menu najpóżniej 2 tygodnie przed weselem, /zwykle 1 miesiąc przed weselem/,
- Ostateczna liczba gości wg której rozliczamy bez względu na frekwencję na weselu - 5 dni przed weselem,
- Po zakończeniu przyjęcia weselnego, pozostałe jedzenie wydawane jest na wynos, bezpośrednio po weselu do pojemników dostarczonych przez klienta,
- Dzieci od 3 do 10 lat płatne 50% ceny,
- Pokoje hotelowe 30% rabatu od cennika - od 80zł/ osoba w pokojach dwu i trzyosobowych /w cenę wliczone jest śniadanie/,
- Dla Pary Młodej pokój za 1 zł /w cenie wesela/.