
Powierzchnia naszych sal pozwoli na zorganizowanie dodatkowych atrakcji takich jak: kasyno, pokazy barmańskie, pokazy taneczne.
Propozycja menu wigilijnego
Przystawka: 19.00
Śledź po polsku na sałatce z jabłkiem
Danie główne: 20.00
Zupa: Barszcz czerwony z uszkami z farszem grzybowym
Drugie danie: Łosoś pieczony w ziołach podany na puree z selera z fasolką szparagową oraz młodymi ziemniaczkami
Deser:
Sernik z wiśniami
Napoje:
Kompot z suszonych owoców, sok, kawa, herbata, woda mineralna
Cena: 75zł/os
Wariant II
Przystawka: 19.00
Pasztet świąteczny z żurawiną i pieczonym jabłkiem
Danie główne: 20.00
Zupa: Barszcz biały z grzybami
Drugie danie: Pieczony pstrąg z migdałami, podany z ziemniakami opiekanymi z kminkiem oraz surówką z kiszonej kapusty
Deser :
Miodownik z wiśniami i sosem czekoladowym
Napoje:
Kompot z suszonych owoców, sok, kawa, herbata, woda mineralna
Dania serwowane na półmiskach:
-
Pierogi ruskie 50%
-
Pierogi z kapustą i grzybami 50%
-
Gołąbki z ryżem i sosem pomidorowym 50%
-
Kapusta z grochem 50%
-
Sałatka śledziowa 50%
-
Róże z łososia w galarecie 50%
-
Rolada z łososia wędzonego 50%
-
Szarlotka 50%
-
Sernik
Cena: 105zł/os
Wariant III
Kolacja oraz dania serwowane na półmiskach
Przystawka: 19.00
Śledź po polsku na sałatce
Danie główne: 20.00
Zupa: Barszcz czerwony z uszkami z farszem grzybowym
Drugie danie: Polędwiczki z dorsza serwowane na borowikach duszonych w śmietanie z pierożkami z kapusty duszonej w białym winie
Deser:
Jabłko gotowane w czerwonym winie z goździkami, serwowane w waniliowym sosie
Napoje:
Kompot z suszonych owoców, sok, kawa, herbata, woda mineralna
Dania serwowane na półmiskach:
-
Pierogi ruskie 50%
-
Pierogi z kaszą, grzybami i ziemniakami 50%
-
Gołąbki z kaszą serwowane z maślakami duszonymi w śmietanie 50%
-
Kapusta z grochem 50%
-
Sałatka jarzynowa 50%
-
Terrine z karpia w galarecie 50%
-
Łosoś w galarecie 50%
-
Rożki z ciasta francuskiego z borowikami
-
Szarlotka 50%
-
Sernik 50%
Cena: 110zł/os
Imprezy integracyjne
Wariant I
Przystawka
Zupa (do wyboru)
Danie główne
Deser
Napoje gorące
Napoje zimne
Kolacja I – około godz. 20
Karkówka pieczona, podana na maślakach duszonych w śmietanie, z kotlecikiem z kaszy gryczanej i surówką z czerwonej kapusty (+ 1 porcja wegetariańska - makaron Tagliatelle z borowikami w sosie śmietanowym)
• Owoce 20 dkg/os (banany, winogrona jasne i ciemne, mandarynki)
• Ciasteczka kruche 10 dkg/os + ciasto pieczone różne 1 szt/ os
Zakąski zimne - wykładane na stół po obiedzie
• Polędwiczka wieprzowa po warszawsku z twarożkiem chrzanowym,
• Ryba po grecku,
• Kanapeczki koktajlowe różne,
• Pomidory z mozzarellą,
• Sałatka jarzynowa,
• Sałatka paprykowo – pieczarkowa,
• Jajka faszerowane,
• Pieczywo różne,
Stół "Chłopskie jadło"
• Udziec wieprzowy na ciepło i na zimno 5dkg/osoba (3 udźce),
• Bigos,
• Pierogi ruskie, pierogi z kapustą, wykładane na osobnych półmiskach,
• Żurek,
• Deski mięs wiejskich 5dkg/osoba (polędwica chłopska, szynka wiejska, boczek królewski, golonka w galarecie, pasztet, kiełbasa wiejska, ser wędzony, ser rydzki, kulki serowe),
• Sos chrzanowy, ketchup, musztarda, smalec ze skwarkami, pomidory, ogórki,
• Chleb wiejski,
• Piwo beczkowe 30l – 2szt – dodatkowo płatne,
Wariant II 150zł/os
• Koktajl z krewetek,
• Koktajl z muli,
• Ruloniki z wędzonego łososia na pumperniklu,
• Krewetki z grillowaną cukinią,
• Róże z łososia w szampańskim auszpiku,
• Stripsy z kurczaka z dipem czosnkowym,
• Melon w szynce parmeńskiej,
• Tatar wołowy z dodatkami,
• Papryka faszerowana 2szt,
• Sałatka francuska z suszonymi owocami, polędwicą wołową i serkiem pleśniowym,
• Sałatka porowa na plastrach ziemniaka z jajkiem przepiórczym,
• Jajka faszerowane,
• Szynka wiejska, polędwica wiejska, polędwica faszerowana,
• Kabanosy, kiełbasa wiejska, boczek pieczony, polędwiczka sopelek,
• Twarożek wiejski, masełko czosnkowo-koperkowe,
• Chleb wiejski, prozaki,
• Ogórki kwaszone,
• Pomidory i ogórki z cebulą,
Owoce
• Ciasto (szarlotka, cynamonek z wiśniami, sernik z kokosem, truskawkowa dolina, ciasto z roladkami makowymi) - 1szt/os,
• Ciasteczka – 5dag/os (orzeszki, rurki, grzybki)